Ce este celulita?
a) Arderi defectuoase in tesuturi;
b) Grasime repartizata neuniform sub piele ;
c) Noduri formate, compuse din grasimi, apa si toxine;
d) Circulatie proasta a sangelui.

Cauzele celulitei si acumularii grasimii
a) La supraponderali e prea multa depunere de grasime in celule si in spatiul dintre celule;
b) Toxinele interioare blocheaza materialele rezultate din ardere;
c) Deranjamentul hormonal provoaca depunere de grasime si apa, pe fund,in interiorul si exteriorul coapselor, pe sold, pe pielea burtii, pe spate;
d) Proasta functionare a ficatului, rinichilor, o alimentatie nerationala, putine lichide, putina miscare, constipatie, proasta circulatie a sangelui.

Factorii care contribuie la dezvoltarea celulitei si a grasimilor
1. Vene subtiri si multe
Posibilitatea de circulatie a sangelui in aceste vene foarte subtiri, scade in caz de hipertensiune sau proasta alimentatie. In acest caz prea multe lichide ajung in spatiul celulelor, oprind schimbul normal de substante al organismului, respectiv eliminarea toxinelor.
2. Aciditate mare
Apare in cazul unei alimentatii proaste, stres, lipsa de miscare, tutun. Acestea duc la cresterea continutului de sodiu si creaza acumulare de apa in celule. Se aduna si toxinele care impiedica schimbul intre celule si regenerarea lor. Acestea duc la o senzatie de disconfort si provoaca multe imbolnaviri.
3. Produse reziduale
Din cauza cresterii aciditatii in organism, se acumuleaza substante nedigerate bine si tot felul de componente chimice. Daca aceste toxine cresc peste o limita, circulatia limfatica, nu realizeaza transportul si anularea lor, si asta duce la inflamarea celulelor grase.
4. Cauze circulatorii
La solduri, fund si coapse, alimentarea cu sange este mai slaba. Motivul, este lipsa de miscare. Din aceasta cauza, toxinele se acumuleaza in aceste locuri si se ajunge la pierderea tonicitatii pielii.
5. Acumularea toxinelor si stresul
Stresul produce toxine si retine apa in interstitiu. Din aceasta cauza organele (rinichi, ficat) care trebuie sa anihileze toxinele, vor fi foarte incarcate. Astfel, activitatea celulelor scade, cresc depunerile si celulele de grasime se umfla.
6. Cauze limfatice
Circulatia limfatica are in organism rolul de transportator al rezidurilor. Cand sunt defectiuni in sistem (cum am aratat la punctele 1 – 5) din cauza modului de viata nesanatos, lumea noastra interioara ,,innebuneste,,. Circulatia limfatica fiind ingreunata, se acumuleaza apa, degenereaza celulele, pielea imbatraneste si se lasa, ducand la dezvoltarea celulitei prin umflarea celulelor grase.
7. Cauze hormonale
Repartitia grasimii o fac hormonii. Grasimea in surplus, mai ales la femei se depune pe sold, burta si coapse,fund. Hormonii sunt raspunzatori si de structura tesuturilor. Femeile din cauza ostrogenului, au sub piele mult mai multe tesuturi si straturi moi ( sarcina), care sunt predispuse pentru celulita. La barbati structurile si tesuturile sunt mai tari si mai intinse, neexistand deformatii ale pielii.

Acestea sunt principalele cauze care conduc la:

  • imbatranirea prematura
  • celulita
  • lasarea pielii

Infasarea aromoterapeutica